thuis Engels leren volg hier het laatste nieuws

Nieuws-pagina Engels leren

Nieuws over Engels leren of de Engelse taal kun je niet iedere dag in je eigen krant vinden. Wil je toch een beetje bijblijven of er nieuwe ontwikkelingen zijn of weten of dat er gerelateerd nieuws is op dit vlak, dan kun je dat allemaal hier lezen. Op deze pagina wordt regelmatig een artikel door onze redactie geplaatst. Ook kun je gebruik maken van de Google nieuwspagina die ik onderaan deze pagina heb opgenomen. Je krijgt hier het allerlaatste nieuws te zien dat over dit onderwerp op internet is gepubliceerd. Klik hiervoor op de blauwe balk met "Google nieuws" erin. Ik heb deze Google nieuwspagina nu ingesteld met de zoekopdracht: "Engelse taal".
Als je wilt kun je hier ook een andere zoekopdracht geven.

Engels - Nieuws van onze redactie


Bij BTR trainingen kun je online Engels leren op verschillende niveau's: beginners, gevorderden of zakelijk.

Met behulp van een intake examen wordt je huidige taalniveau bepaald. Je score (=gemeten taalniveau), de leerbehoefte en de doelstellingen vormen de inhoud en duur van jouw Engels taalcursus. Tijdens deze Engels cursus wordt er veel getraind op actuele thema’s die zich kunnen voor doen in alledaagse praktijkmomenten. Hoe reageer je op bepaalde situaties en hoe kun je er het best mee omgaan? We proberen dit, met jou en onze ervaren trainer zo goed mogelijk af te stellen en op een interactieve manier over te brengen. Er zal divers aanbod zijn van praktische en theoretische voorbeelden en op deze manier kan jij op een zo goed mogelijke wijze de materie eigen maken.

Break Into English
'Break into English' is een online Engelse academie die is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen, kinderen van alle leeftijden en werknemers in bedrijven via Skype.
Opgeleide docenten met Engels als moedertaal
Bij ‘Break into English’ worden gekwalificeerde docenten ingehuurd die Engels als moedertaal hebben en die enthousiast lesgeven. Ook wordt er veel tijd gestoken in training van de docenten.
Dynamische methode
Break Into English heeft een unieke dynamische en efficiënte methode middels het geven van Skype cursussen. Het belangrijkste doel van de cursussen is het maximaliseren van de spreektijd van studenten. Ze houden de lessen dynamisch door het gebruik van uitdagende activiteiten zoals luisteren, debatteren, leren vragen stellen en beantwoorden, behandelen van werkwoorden, krantenkoppen, citaten, foto's en telefoneren, dit alles aangevuld met huiswerk.
Personaliseer de focus van uw lessen
Ondanks de consistentie in de cursus-manuals is er ook ruimte voor flexibiliteit; zo kun je zelf thema’s aandragen die je graag in de lessen behandeld wilt hebben.
Fouten maken mag
Helaas begrijpen veel leraren het belang van het corrigeren van elke fout tijdens de les niet. Bij 'Break into English' worden de leraren getrained om elke fout die je maakt op te merken, zonder je hierbij te onderbreken. Pas als je uitgesproken bent zullen ze de eventuele fouten met je bespreken.
Praktisch en cutting edge
Engelse lessen via Skype zijn erg handig. U kunt de files of laat thuiskomen vergeten. In termen van planning bent u vrij om momenten te kiezen die in uw agenda passen. Nog beter is de mogelijkheid om je schema rechtstreeks met de docent aan te passen of lessen te annuleren wanneer dat nodig is.

App Engels voor kinderen op Teachkidslanguages.com
Teachkidslanguages.com is een website waar je een leuke app kunt downloaden waarmee kinderen op een speelse manier Engelse woordjes kunnen leren. Er is een gratis en een betaalde variant. Bij de gratis variant krijg je drie thema's om uit te proberen. De betaalde variant heb je voor € 4,99. Je krijgt daarvoor nog zeven thema's extra. De app zal op termijn met meer thema's worden uitgebreid. Er is een app ontwikkeld voor zowel Android als i-phone.

Engels voor foetussen
Dat je zo jong mogelijk moet beginnen met het leren van de Engelse- of een vreemde taal blijkt wel uit onderstaande twee artikelen. Maar de Pacific Lutheran University in Tacoma (Washington USA), komt nu wel met een heel opmerkelijk onderzoeksresultaat; namelijk dat foetussen tijdens de laatste 10 weken in de baarmoeder al in staat zijn te luisteren naar hun moeder en zodoende ook al informatie tot zich nemen. Als je geïnteresseerd bent in dit onderzoek kun je er meer over lezen op de site van de Universiteit zelf.

Engels voor kinderen op basischolen
Uit onderstaand artikel, in Trouw van 7 november 2012 en de Metro van 30 oktober 2012, blijkt dat er zelfs met Engels voor peuters wordt geëxperimenteerd. Ging dit artikel nog over Engels voor peuters; in een artikel in Trouw van 20 december 2012 gaat het over Engels voor kinderen op basisscholen. Samengevat kun je denk ik wel stellen dat je niet vroeg genoeg met Engels kunt beginnen. Wil je meer weten over Engels voor kinderen kijk dan ook even op onze speciale pagina hierover.

Engels voor peuters
Dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met Engelse les blijkt wel uit artikelen in Trouw van 7 november 2012 (zie bovenstaande link) en Metro van 30 oktober 2012. Op kinderdagverblijf Dribbel in Hoogland wordt geëxperimenteerd met Engels voor peuters. De gedachte hierachter is dat als je later een taal vloeiend wilt kunnen spreken je voor je zesde levensjaar met een andere taal in aanraking moet zijn geweest. Ook tweetalig onderwijs wordt steeds populairder en onze maatschappij wordt steeds internationaler.

Cybercentre for English
Nieuw tussen de aanbieders van 'thuisstudies' is het Cybercentre for English. Dit is een bedrijf dat zich specialiseert in Engelse lessen en cursussen op alle niveaus. Het Cybercentre verzorgt onder meer cursussen gericht op de wereldwijd erkende Cambridge Certificates, waarvoor je via de British Council examen kunt doen.

De cursussen van het Cybercentre zijn gebaseerd op 3 componenten:

  • Thuisstudie m.b.v. beproefd cursusmateriaal. Je hebt een eigen docent tot je beschikking die je vragen beantwoordt via e-mail.
  • Je krijgt web-toegang tot extra studiemateriaal en e-learning oefeningen. Van elke oefening die je doet krijgt je docent een volledig rapport doorgemaild, zodat deze je eventueel kan helpen of begeleiden als dat nodig is.
  • Bij ieder hoofdstuk krijg je een privéles van je eigen docent. Deze lessen worden gegeven via Skype en ingepland op een moment dat het jou schikt. Dit kan zowel overdag of 's-avonds. Je moet hiervoor wel even Skype installeren op je computer.

Wat maakt het Cybercentre anders?
Je krijgt veel privéles waarbij jouw docent je voortgang kan volgen, de inhoud van de lessen wordt aangepast aan je persoonlijke leerbehoeften en ook met eventuele leerproblemen biedt het Cybercentre hulp. Verder kun je zo snel of langzaam studeren als je zelf wilt. Je neemt je lessen wanneer het jou uitkomt. Als je niet aan een les kunt deelnemen door ziekte, werkdruk of wat dan ook, kun je die les gewoon verplaatsen. Je hoeft dus nooit iets te missen!

Wat is het verschil tussen Brits Engels en Amerikaans Engels?
Op het eerste gezicht zou je zeggen dat Amerikaans Engels en Brits Engels niet zoveel van elkaar verschillen. Een Engelsman en een Amerikaan kunnen immers moeiteloos met elkaar communiceren. Maar als je er wat meer in detail naar gaat kijken zul je zien dat er toch behoorlijke verschillen zijn ontstaan in de loop van de tijd..............

Lees ook af en toe een Engels boek of Engels tijdschrift
Het lezen van Engelse boeken of Engelse tijdschriften is de manier om, naast het volgen van een cusrus, de taal onder de knie te krijgen.

Een veel voorkomend probleem bij Engels leren is dat je vaak wel een behoorlijke woordenschat hebt maar de woorden dan in een verkeerde context gebruikt. De allerbeste manier om woorden te leren (en dus ook op een juiste manier gebruiken) is lezen.....

Luister naar Engelse woorden en doe de test
Luisteren naar Engelse woorden is lastiger dan je denkt. Het probleem zit hem meestal in het feit dat stemmen nu eenmaal verschillend klinken en er veel accenten zijn. Er is bijvoorbeeld een wereld van verschil tussen het zachte goed gearticuleerde Engels zoals dat in Zuid-Engeland wordt gesproken en het snelle hardere Engels in het Noorden, of nog moeilijker, het Engels van een Schot uit Glasgow (Glaswegian accent).....

Leer Engels door het oefenen van spreekwoorden
Het leren van Engelse spreekwoorden (proverbs) is een leuke manier om wat van de Engelse taal en cultuur op te steken. Het letterlijk vertalen van Nederlandse naar Engelse spreekwoorden, of andersom, kan voor hilarische momenten zorgen. Het is altijd leuk om met 'native speakers' op deze manier 'small talk' te bedrijven.

Het leukste is dan om in eerste instantie de Nederlandse spreekwoorden letterlijk te vertalen naar het Engels en dan .....

Engels spellen, test je kennis!
Door onze redactie is een quiz gemaakt waar je niveau van het Engels spellen wordt getest. Er worden 20 Engelse woorden gegeven waarvan jij middels een multiple choice test moet aangeven wat de juiste spelling is. Als je alle vragen hebt beantwoord kun je je score zien, met een advies erbij. Ook wordt .....

Leer Engels met het woordenboek spel
Het woordenboekspel is een spel dat al sinds oudsher wordt gespeeld. Met dit spel kun je op een onderhoudende manier je kennis van de Engels taal toepassen en verbeteren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Engels-Engels woordenboek, pen en papier en tenminste twee medespelers.

Als je het spel nog niet kent; per toerbeurt moet een speler een woord uit het woordenboek kiezen dat niemand kent, dit moet je dus even checken bij elkaar. De spelers zonder het woordenboek schrijven in het Engels op wat volgens hen de betekenis zou kunnen zijn. De speler met het Engelse woordenboek schrijft de werkelijke betekenis op. Vervolgens worden alle antwoorden door elkaar geschud en leest degene met het woordenboek alle omschrijvingen op, inclusief de zijne (de juiste) en wel op een zo'n neutraal mogelijke manier.

Vervolgens moeten de spelers zonder woordenboek raden wélke omschijving volgens hen de juiste is. Degene die het goed heeft krijgt een punt en degene wiens 'foute' omschrijving door iemand anders wordt geraden, krijgt ook een punt. Vervolgens krijgt een andere speler het woordenboek en begint het spel opnieuw (de speler met het woordenboek kan uiteraard die ronde niet scoren). Ik vind dit heel erg leuk om te doen en het is ook nog eens hartstikke leerzaam.

Google nieuws
© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid