thuis Engels leren door het lezen van Engelse kranten en Engelse tijdschriften

Lees ook af en toe Engelse kranten of tijdschriften

Het lezen van Engelse boeken of Engelse tijdschriften is de manier om, naast het volgen van een cusrus, de taal onder de knie te krijgen.

Een veel voorkomend probleem bij Engels leren is dat je vaak wel een behoorlijke woordenschat hebt maar de woorden dan in een verkeerde context gebruikt. De allerbeste manier om woorden te leren (en dus ook op een juiste manier gebruiken) is lezen. Het zien van woorden in een juiste context, bijvoorbeeld in Engelse boeken of Engels artikel, zal je helpen om deze woorden op een juiste manier te gebruiken. Bovendien zul je ze op deze manier beter onthouden.

Wanneer je al lezende een nieuw woord tegenkomt, helpt het om de hele zin op te schrijven. Ga ook op zoek naar andere zinnen waarin dit woord voorkomt. Zo onthou je het makkelijkst in welke context dit woord gebruikt kan worden. Het is echter wel belangrijk dat je dit niet tijdens het lezen doet, want dat onderbreekt het leesproces te veel. Wat je het beste kunt doen is kijken of je al lezende achter de betekenis van het nieuwe woord kunt komen (je zult zien, op een gegeven moment zal dit je lukken vanwege de context waarbinnen het is gebruikt) en het woord te onderstrepen of markeren met een merkstift (highlight).

Behalve een cursus volgen om met het Engels vertrouwd te raken is het ook goed om naast je studie-uren naar Engelsetalige muziek te luisteren en Engelstalige programma's te kijken (BBC bijvoorbeeld). Op de BBC kun je vaak subtitles aanzetten zodat je de gesproken tekst ook in het Engels mee kunt lezen.

Op deze manier leer je op een ontspannen en speelse manier ontzettend veel van de taal maar ook over de Engelse cultuur. En dat laatste is minstens zo belangrijk om de Engelse taal onder de knie te krijgen.

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid