thuis Engels leren voor op reis

Wil je beter Engels leren spreken voor je op vakantie gaat?

Als je op vakantie gaat naar de VS, de UK, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland, dan wil je natuurlijk vooral goed Engels leren spreken. Daarom hebben we hier wat Engelse spreekvaardigheidscursussen voor je opgezocht, waarmee je in korte tijd je Engels wat opfrissen kunt.

  1. Engels op reis (Transposia)
  2. Myngle

1. Engels op reis (beginners en gevorderden)

Onder de naam 'Engels op reis' biedt Transposia twee taalcursussen op cd-rom aan, één voor beginners en één voor gevorderden.

Met behulp van deze twee taalcursussen kun je op een bijzondere manier Engels leren spreken: je gaat op reis naar Doki-stad (een cartoon-stad) en legt – via animatiefilmpjes – contact met de inwoners ervan. Je doet bijvoorbeeld boodschappen in de supermarkt en rekent af met de caissière, je loopt een restaurant binnen en bestelt bij de ober iets te eten, of je boekt een kamer in een hotel.

Deze twee cd's zijn een heel laagdrempelige manier om je wat spreek-Engels bij te brengen voordat je op reis gaat.2. Myngle

Een hele leuke manier om je Engelse spreekvaardigheid wat op te vijzelen voordat je op vakantie gaat, is door een of meer lessen te boeken via Myngle.

Myngle is een online platform, dat docenten en leerlingen bij elkaar brengt. Je moet je eerst aanmelden als gebruiker van Myngle, en dan kun je een geschikte cursus uitzoeken vanaf de Myngle-homepage. Je kiest eerst een taal (in dit geval dus Engels), vervolgens geef je op wat je niveau is (je 'level'), en ten slotte geef je op wat het onderwerp ('topic') moet zijn (travel). Het programma geeft je dan een selectie van docenten die cursussen geven die aan je voorwaarden voldoen.

Heb je een cursus gevonden, dan boek je een les bij de docent, en maakt vervolgens op de afgesproken tijd met hem of haar contact via Skype. Er zijn zowel individuele als groepslessen mogelijk. Het voordeel van deze manier van Engels leren is dat je docenten en lessen kunt uitkiezen die precies bij jou en je wensen passen.

Inschrijven bij Myngle is gratis, en ook kun je meestal een gratis proefles volgen. Ga je met de lessen verder, dan betaal je per les (via PayPal). Elke docent heeft zijn eigen tarieven, dus het kan de moeite lonen even goed rond te kijken!


© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid