Laat je kinderen Engels leren met een cursus Engels voor kinderen

Engels voor kinderen: welke mogelijkheden zijn er?

Om eerlijk te zijn, als je een speciale thuiscursus Engels voor kinderen zoekt, is er niet zo heel veel keus. Maar hieronder vind je toch drie producten waarmee je van start kunt gaan als je wilt dat je kinderen Engels leren.

  1. Engels leren LOI Kidzz
  2. Woordentrainer Engels
  3. Kleuters leren zingend Engels
  4. StoryWorld

1. Engels leren LOI Kidzz

De cursus Engels voor kinderen van LOI Kidzz is speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 5, 6 en 7. De cursus duurt minimaal 5 maanden en elke maand heeft 20 lesweken van ieder 4 dagen. Je mag er natuurlijk ook langer over doen. De cursus Engels voor kinderen wordt beloond met een echt LOI Kidzz diploma. Vocabulaire en belangrijke onderwerpen worden voorgesproken door een ervaren docent.

De leermethode van Loi Kdzz wordt Play & Learn genoemd waarbij kinderen door middel van games Engels leren. De cursus is volledig online en werkt volgens het 'Viertakt' didactiek model. Het model de 'viertakt' wordt beschouwd als de beste methode voor het vergroten van de woordenschat van jonge kinderen. De woorden worden eerst in het spel aangeboden, daarna herhaald, en vervolgens in een andere context opnieuw behandeld en getoetst.

Kinderen kunnen in een gratis proefles zelf ervaren of ze de cursus leuk vinden.
De cursus Engels voor kinderen is volledig digitaal en gemaakt voor PC, Mac en tablet.
Om deze cursus thuis te kunnen volgen heb je wel een internetverbinding nodig.

Ben je nog een beetje huiverig om het uit te proberen; de LOI geeft je 21 dagen de kans om de cursus uit te proberen. Geef je binnen deze termijn aan dat je niet tevreden dan stort LOI Kidzz het eventueel reeds betaalde aankoopbedrag terug.

2. Woordentrainer Engels

De Woordentrainer Engels is een taalcursus Engels op CD-rom die is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Het bedrijf dat deze cursus op de markt brengt is een Engels bedrijf uit Londen (Eurotalk) dat in 2002 zelfs de Queen's Award for Innovation heeft gewonnen voor zijn taalcursussen.

Hoewel de cursus dus is gemaakt door een Engels bedrijf, is dat geen probleem voor Nederlandstalige kinderen. In het beginmenu van de cursus kun je namelijk je eigen taal instellen, zodat je kind 'les' krijgt in het Nederlands.

Je kind maakt met deze cursus op een speelse manier kennis met het Engels. De cd's bevatten 9 spelletjes van oplopende moeilijkheidsgraad. Doet je kind het goed, dan krijgt het punten toegekend en heeft het alle taalspelletjes gedaan, dan ontvangt het een 'gold award'.

Op deze manier kan je kind meer dan 100 woorden en eenvoudige zinnetjes leren. (NB: er zijn twee verschillende versies van de Woordentrainer beschikbaar: een Brits-Engelse en een Amerikaans-Engelse.)

Eurotalk biedt bovendien een "90-dagen geld terug garantie", dus krijg je ruim de tijd om te beoordelen of deze cursus geschikt is voor je kind.

3. Kleuters leren zingend Engels

Deze cursus Engels is bedoeld kleuters vanaf ca. 4 t/m 6 jaar. De cursus wordt op de markt gebracht door Prisma, een bedrijf dat al 50 jaar een begrip is op het gebied van woordenboeken. Maar behalve woordenboeken brengt Prisma ook taalcursussen op de markt, waarvan deze cursus voor kleuters er één is.

De cursus bestaat uit een mooi uitgevoerd boek met een duidelijke handleiding voor alle liedjes op de meegeleverde audio-cd. Op deze cd staan twintig liedjes die zijn ingezongen door de auteur Pauline Hendriks. De liedjes zijn eenvoudig, hebben veel herhalingen en herkenbare thema's als opstaan, verjaardag, kleuren, enz. Behalve duidelijke teksten zijn er ook kleurenillustraties, die goed aansluiten bij de inhoud van het lied en de belevingswereld van kleuters. Op het moment dat kinderen een Engels liedje kunnen meezingen kan het leerproces worden uitgebreid met spelletjes en conversatie. Een didactisch vijfstappenplan helpt daarbij.

4. StoryWorld

StoryWorld is dan wel geen echte taalcursus, maar het is zeker een leuke aanvulling voor kinderen die Engels leren: het is een cd vol verhaaltjes en liedjes waarmee ze hun Engels kunnen verbeteren. Verder staan er veel spelletjes en activiteiten op de cd, zodat het Engels leren voor kinderen ook echt leuk wordt.

StoryWorld is ook gemaakt door Eurotalk (dus door hetzelfde Engelse bedrijf dat de Woordentrainer Engels heeft geproduceerd), maar voor niet-Engelssprekenden zijn er speciale audio CD-tracks toegevoegd en wordt er online hulp aangeboden. En ook voor StoryWorld geldt een "90-dagen geld terug garantie".

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid