Leer thuis business Engels met een cursus zakelijk Engels

Cursus zakelijk Engels: mogelijkheden voor thuisstudie

Een cursus zakelijk Engels is echt wat anders dan een gewone cursus Engels: er wordt veel meer de nadruk gelegd op het aanleren van woorden en zinswendingen die specifiek zijn voor het zakelijke taalgebruik en verder is er ook aandacht voor de culturele verschillen tussen Nederlanders en Engelsen. Want in een zakelijk contact wil je natuurlijk niet alleen taalblunders voorkomen, ook in je gedrag wil je geen flaters slaan!

  1. Business English (NHA)
  2. Zakelijk Engels (LOI)

1. Business English (NHA)

De NHA-cursus Business English is een zelfstudiecursus, waarbij je via de digitale leeromgeving persoonlijke begeleiding hebt van een docent die je huiswerk corrigeert en je vragen beantwoord.

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiƫren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

De cursus Business English is breed van opzet: je leert de Engelse taal toepassen in veelvoorkomende zakelijke situaties: of het nu gaat om presentaties geven, anderen overtuigen, vragen begrijpen en beantwoorden, een discussie aangaan, zakelijke artikelen lezen, brieven en rapporten lezen (of zelf schrijven) of businessplannen opstellen.

De cursus Business English bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk:
- Management;
- Competitive advantage;
- Advertising and sales;
- Finance;
- The work environment;
- Corporate relationships;
- Exam skills and practice.

2. Cursus zakelijk Engels (LOI)

Bij de LOI kun je terecht voor een volledige cursus zakelijk Engels. Met 'volledig' wordt hier bedoeld dat je met deze cursus je spreek-, lees-, schrijf- én luistervaardigheid van het Engels traint. En dan met name van het Engels zoals dat wordt gebruikt in het bedrijfsleven.

Wil je zakelijk Engels leren, dan helpt deze cursus je zakelijke brieven en rapporten te schrijven in het Engels, je ideeën te presenteren, te onderhandelen en afspraken te maken. En ten slotte is er aandacht voor de culturele verschillen tussen jou en je Engelse handelspartners.

Dit alles leer je op een praktische, interactieve manier. Om je spreekvaardigheid te oefenen, moet je (achter je computer gezeten) zelf meedoen aan zakengesprekken en je tekst inspreken met behulp van een headset. Je persoonlijke docent kan je vervolgens corrigeren.

Als je wilt, kun je na afloop van deze LOI-cursus (dat is na ongeveer vijf maanden) het Business English Certificate Vantage (CEF-niveau B2) van de University of Cambridge halen. Het examen hiervoor is niet bij de cursusprijs inbegrepen; je moet je er apart voor aanmelden.

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid