thuis Engels leren met een cursus Engels voor gevorderden

Kies een cursus Engels voor gevorderden:

Heb je al een behoorlijke kennis van het Engels (op het niveau van mavo-C ongeveer), dan kun je best direct van start gaan met een cursus Engels voor gevorderden als je je Engels wilt opvijzelen. Hieronder vind je een overzicht:

  1. Cursus Engels voor gevorderden van NHA
  2. Engels voor gevorderden van LOI
  3. Cursus Engels voor meergevorderden van LOI
  4. Engels voor gevorderden van NTI
  5. Engels voor vergevorderden van Rosetta Stone

1. NHA

'Engels voor gevorderden' is een cursus die je een beetje kunt vormgeven naar je eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je de cursus met of zonder persoonlijke begeleiding door een docent wilt volgen. In het eerste geval stuur je je opgaven in, die je dan terugkrijgt voorzien van uitleg, tips en aanwijzingen. Ook kun je je docent vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Je mag tot 3 jaar lang gebruikmaken van deze studiebegeleiding! De cursus bestaat uit schriftelijk studiemateriaal, aangevuld met online luister- en spreekoefeningen.

Voor welke mogelijkheden je ook kiest, je ontvangt deze cursus altijd in één levering thuis. Daardoor kun je hem zo snel volgen als je maar wilt. Heb je een gemiddeld tempo (12-20 uur per maand), dan ben je ongeveer 12 maanden bezig. Ben je klaar, dan kun je examen doen voor het instituuts-diploma of een getuigschrift aanvragen (als je tenminste al je huiswerk hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende hebt gehaald).


2. LOI (gevorderden)

De LOI-cursus Engels voor gevorderden is ook een cursus waarmee je je Engelse spreek‑, luister-, lees- en schrijfvaardigheid op een hoger niveau kunt tillen. Als je deze cursus hebt afgerond moet je je zonder moeite in het Engels uit kunnen drukken, of het nu schriftelijk of mondeling is. Bovendien leer je ook bij deze cursus weer veel over Engeland en de Engelse cultuur.

Het studiemateriaal voor deze cursus bestaat uit online bestanden met teksten die zijn ingesproken door 'native speakers'. Daarnaast horen bij de cursus online multimediale opdrachten, bestaande uit een soort animatiefilmpjes, waarin je zelf mee moet spelen via een headset die is aangesloten op je computer. Zo wordt het allemaal 'net echt'.

Als je deze cursus besluit te volgen, wordt je persoonlijk bij je studie begeleid door een docent Engels. Deze kijkt de opdrachten na die je instuurt en corrigeert je uitspraak.

Ben je aan het einde gekomen van deze cursus (bij een normaal studietempo is dat na ongeveer 10 maanden), dan kun je opgaan voor het First Certificate in English (niveau B2) van de University of Cambridge. Dit is een officieel erkend certificaat, waaruit duidelijk blijkt dat je het Engels op een professioneel niveau beheerst. (NB: Het examengeld voor dit certificaat is niet bij de prijs van de cursus inbegrepen.)


3. LOI (meergevorderden)

Ben je het niveau van 'Engels voor gevorderden' ontstegen en wil je perfect Engels leren spreken, verstaan, schrijven en lezen? Dan bestaat er zelfs een cursus 'Engels voor meergevorderden'!

Deze cursus bestaat eveneens bestaat uit online bestanden met teksten die zijn ingesproken door 'native speakers'. De opdrachten bestaan gedeeltelijk uit online opdrachten, die je moet uitvoeren terwijl je met een headset op achter je pc zit. Je bent dan als het ware een acteur in een speelfilm, en moet je eigen teksten inspreken.

Tijdens de duur van deze cursus (12 maanden bij een gemiddeld studietempo) wordt je begeleid door een docent. Deze kijkt je opdrachten na en geeft je feedback. Natuurlijk kun je ook bij hem of haar terecht met eventuele vragen die je hebt.
Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over de cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra.

De LOI-cursus voor meergevorderden leidt op voor het officiële examen van de University of Cambridge, waarmee je het Certificate in Advanced English (CAE) kunt halen. (De kosten om aan dit examen mee te mogen doen, zijn trouwens niet bij de cursusprijs inbegrepen). Het certificaat is internationaal erkend en bewijst dat je over een professionele kennis van het Engels beschikt. Wil je niet deelnemen aan dit CAE-examen, maar wel een verklaring ontvangen dat je de opleiding hebt gevolgd, dan kan dat ook. Hierop staat dat je de opleiding hebt gevolgd, met het gemiddelde cijfer van je huiswerk. Je moet dan natuurlijk wel al je huiswerk hebben ingestuurd.


4. NTI

Ook de NTI-cursus richt zich op de verbetering van je mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels: je leert gesprekken voeren, brieven, rapporten en artikelen schrijven, en na afloop kun je zonder al te veel problemen Engelse films volgen en Engelstalige boeken lezen.

Deze cursus is ontwikkeld als zelfstudiecursus, zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe snel je studeert. Maar je hebt bij deze cursus wel het voordeel van begeleiding door een docent, naar wie je je uitgewerkte opgaven stuurt, en die je helpt met je uitspraak.

Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback. je kunt deze cursus dus volgen waar je maar wilt (dus niet alleen thuis).

Bij een studietempo van 6-7 uur per week, kun je de cursus in ongeveer 8 maanden afronden. Als je wilt, kun je dan een certificaat aanvragen als bewijs dat je de cursus hebt gevolgd.


5. Engels voor vergevorderden van Rosetta Stone

De cursussen van Rosetta Stone zijn uniek, omdat ze je heel intuïtief en interactief Engels laten leren. Je leert eigenlijk zonder dat er je eigen taal (Nederlands in dit geval) aan te pas komt. Dit blijkt een heel snelle en effectieve methode te zijn om een taal te leren.

Met deze cursus voor (ver)gevorderden (Level 1 t/m 5) verbeter je je lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid van het Engels. Dit gebeurt met behulp van teksten ingesproken door 'native speakers', spraakherkenningssoftware, dictee-oefeningen (voor spelling, grammatica en interpunctie) en geschreven teksten over diverse onderwerpen. Er is geen docent die je begeleidt, maar de computer geeft je direct alle feedback die je nodig hebt.


© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid