thuis Engels leren met een cursus Engels voor gevorderden

Kies een cursus Engels voor gevorderden:

Heb je al een behoorlijke kennis van het Engels (op het niveau van mavo-C ongeveer), dan kun je best direct van start gaan met een cursus Engels voor gevorderden als je je Engels wilt opvijzelen. Hieronder vind je een overzicht:

  1. Cursus Engels voor gevorderden van NHA
  2. Engels voor gevorderden van NTI
  3. Engels voor vergevorderden van Rosetta Stone

1. NHA

'Engels voor gevorderden' is een cursus die je een beetje kunt vormgeven naar je eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je de cursus met of zonder persoonlijke begeleiding door een docent wilt volgen. In het eerste geval stuur je je opgaven in, die je dan terugkrijgt voorzien van uitleg, tips en aanwijzingen. Ook kun je je docent vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Je mag tot 3 jaar lang gebruikmaken van deze studiebegeleiding! De cursus bestaat uit schriftelijk studiemateriaal, aangevuld met online luister- en spreekoefeningen.

Voor welke mogelijkheden je ook kiest, je ontvangt deze cursus altijd in één levering thuis. Daardoor kun je hem zo snel volgen als je maar wilt. Heb je een gemiddeld tempo (12-20 uur per maand), dan ben je ongeveer 12 maanden bezig. Ben je klaar, dan kun je examen doen voor het instituuts-diploma of een getuigschrift aanvragen (als je tenminste al je huiswerk hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende hebt gehaald).


2. NTI

Ook de NTI-cursus richt zich op de verbetering van je mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels: je leert gesprekken voeren, brieven, rapporten en artikelen schrijven, en na afloop kun je zonder al te veel problemen Engelse films volgen en Engelstalige boeken lezen.

Deze cursus is ontwikkeld als zelfstudiecursus, zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe snel je studeert. Maar je hebt bij deze cursus wel het voordeel van begeleiding door een docent, naar wie je je uitgewerkte opgaven stuurt, en die je helpt met je uitspraak.

Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback. je kunt deze cursus dus volgen waar je maar wilt (dus niet alleen thuis).

Bij een studietempo van 6-7 uur per week, kun je de cursus in ongeveer 8 maanden afronden. Als je wilt, kun je dan een certificaat aanvragen als bewijs dat je de cursus hebt gevolgd.


3. Engels voor vergevorderden van Rosetta Stone

De cursussen van Rosetta Stone zijn uniek, omdat ze je heel intuïtief en interactief Engels laten leren. Je leert eigenlijk zonder dat er je eigen taal (Nederlands in dit geval) aan te pas komt. Dit blijkt een heel snelle en effectieve methode te zijn om een taal te leren.

Met deze cursus voor (ver)gevorderden (Level 1 t/m 5) verbeter je je lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid van het Engels. Dit gebeurt met behulp van teksten ingesproken door 'native speakers', spraakherkenningssoftware, dictee-oefeningen (voor spelling, grammatica en interpunctie) en geschreven teksten over diverse onderwerpen. Er is geen docent die je begeleidt, maar de computer geeft je direct alle feedback die je nodig hebt.


© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid