thuis Engels leren met een cursus Engels voor beginners

Hulp bij het kiezen van een cursus Engels voor beginners

Er zijn flink wat instanties die een cursus Engels voor beginners aanbieden. Sommige instituten bieden er soms meerdere aan, zoals je in het rijtje hieronder ziet. Van elke taalcursus volgt hier een korte beschrijving.

  1. Cursus Engels voor beginners van de NHA
  2. Cursus Engels voor beginners van het NTI

1. NHA

In de cursus leer je zo snel mogelijk Engels spreken en begrijpen. Grammatica komt wel aan bod, maar daar ligt zeker niet de nadruk op. Met het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM kun je al snel een gesprekje voeren en je woordenschat ‘springt met sprongen’ vooruit. Jumpstart your English met de beginnerscursus Engels!

'Engels voor Beginners' bestaat uit schriftelijk studiemateriaal, aangevuld met luister- en spreekoefeningen.

Verder kun je ervoor kiezen je bij je studie al of niet te laten begeleiden door een docent. Die kijkt de opgaven na die je hebt ingestuurd en stuurt ze naar je terug met zijn commentaar erbij. Ook al duurt deze cursus bij een gemiddeld studietempo maar zo'n 12 maanden, je kunt tot 3 jaar lang gebruikmaken van persoonlijke studiebegeleiding. Dus ook als je niet zo snel bent, krijg je ruim de tijd om de cursus af te ronden. (Sneller studeren kan trouwens ook heel simpel, omdat je de hele cursus in één keer thuis toegestuurd krijgt.)

Als je wilt, kun je de cursus afronden met een instituutsdiploma (of evt. een getuigschrift aanvragen).

2. NTI

Deze beginnerscursus van de NTI is een alles-in-één zelfstudiecursus voor wie Engels leren wil: verstaan, spreken, lezen en schrijven (en daarnaast nog wat aandacht voor de Engelse cultuur).

Bij een studietempo van 6-7 uur per week, kun je de cursus in ongeveer 8 maanden afronden. Als je wilt, kun je dan een certificaat aanvragen als bewijs dat je de cursus hebt gevolgd.
Tijdens de cursus kun je met vakinhoudelijke vragen terecht bij jouw mentor, bijvoorbeeld voor een planning of inleveren van opdrachten.

Ben je klaar met de cursus, dan kun je je opgeven voor het instituutsexamen.

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid