thuis Engels leren met een cursus Engels voor beginners

Hulp bij het kiezen van een cursus Engels voor beginners

Er zijn flink wat instanties die een cursus Engels voor beginners aanbieden. Sommige instituten bieden er soms meerdere aan, zoals je in het rijtje hieronder ziet. Van elke taalcursus volgt hier een korte beschrijving.

  1. Cursus Engels voor beginners van de NHA
  2. Beginnerscursus van de LOI
  3. Cursus Engels voor beginners van het NTI

1. NHA

In de cursus leer je zo snel mogelijk Engels spreken en begrijpen. Grammatica komt wel aan bod, maar daar ligt zeker niet de nadruk op. Met het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM kun je al snel een gesprekje voeren en je woordenschat ‘springt met sprongen’ vooruit. Jumpstart your English met de beginnerscursus Engels!

'Engels voor Beginners' bestaat uit schriftelijk studiemateriaal, aangevuld met luister- en spreekoefeningen.

Verder kun je ervoor kiezen je bij je studie al of niet te laten begeleiden door een docent. Die kijkt de opgaven na die je hebt ingestuurd en stuurt ze naar je terug met zijn commentaar erbij. Ook al duurt deze cursus bij een gemiddeld studietempo maar zo'n 12 maanden, je kunt tot 3 jaar lang gebruikmaken van persoonlijke studiebegeleiding. Dus ook als je niet zo snel bent, krijg je ruim de tijd om de cursus af te ronden. (Sneller studeren kan trouwens ook heel simpel, omdat je de hele cursus in één keer thuis toegestuurd krijgt.)

Als je wilt, kun je de cursus afronden met een instituutsdiploma (of evt. een getuigschrift aanvragen).

2. LOI – Beginners

De LOI-cursus Engels voor beginners is breed opgezet: je leert de taal gebruiken (spreken, luisteren, lezen en schrijven) in gewone situaties: als je boodschappen wilt doen, iets te eten of drinken wilt bestellen in een pub of restaurant, de krant even wilt inzien, een korte e-mail of brief wilt schrijven, of een gesprekje wilt aanknopen met mensen die je toevallig hebt ontmoet. En al doende maak je kennis met de Engelse cultuur.

De cursus bestaat uit een combinatie van schriftelijk lesmateriaal en geluidsbestanden (met daarop teksten die zijn ingesproken door native speakers. Je hebt bij deze cursus een (niet al te oude) computer nodig, want bij sommige opdrachten moet je 'meespelen' in een animatiefilmpje, en je reacties online inspreken en daarna versturen aan je docent.

De cursus duurt zo'n acht maanden, en als je wilt, kun je hem afsluiten met de Preliminary English Test (PET B1) van de University of Cambridge.


Wil je snel de basisbeginselen onder de knie krijgen omdat je binnenkort naar het buitenland gaat. Hiervoor heeft de LOI een speciale app ontwikkeld die je op je tablet of smartphone kunt downloaden. Op deze manier leer je jezelf in korte tijd verstaanbaar maken in het Engels. Dus ga je op korte termijn naar het buitenland en wil je snel eenvoudig Engels leren? Dan is deze Basiscursus Engels de perfecte en goedkope keuze. Na afloop van de Basiscursus Engels heb je een simpele Engelse woordenschat opgedaan en kun je je prima redden in het Engels (niveau A1).

3. NTI

Deze beginnerscursus van de NTI is een alles-in-één zelfstudiecursus voor wie Engels leren wil: verstaan, spreken, lezen en schrijven (en daarnaast nog wat aandacht voor de Engelse cultuur).

Bij een studietempo van 6-7 uur per week, kun je de cursus in ongeveer 8 maanden afronden. Als je wilt, kun je dan een certificaat aanvragen als bewijs dat je de cursus hebt gevolgd.
Tijdens de cursus kun je met vakinhoudelijke vragen terecht bij jouw mentor, bijvoorbeeld voor een planning of inleveren van opdrachten.

Ben je klaar met de cursus, dan kun je je opgeven voor het instituutsexamen.

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid