thuis Engels leren met een cursus Engels voor beginners

Hulp bij het kiezen van een cursus Engels voor beginners

Er zijn flink wat instanties die een cursus Engels voor beginners aanbieden. Sommige instituten bieden er soms meerdere aan, zoals je in het rijtje hieronder ziet. Van elke taalcursus volgt hier een korte beschrijving.

  1. Levend Engels voor beginners van de NHA
  2. Beginnerscursus van de LOI
  3. Cursus Engels voor beginners van het NTI

1. NHA

De NHA probeert je met zijn cursus 'Levend Engels voor Beginners' zo snel mogelijk Engels te leren spreken en verstaan op basisniveau. Aan grammatica wordt minder aandacht besteed. De onderwerpen van de lessen zijn heel praktijkgericht.

'Levend Engels voor Beginners' bestaat uit schriftelijk studiemateriaal, aangevuld met luister- en spreekoefeningen op een mediaplayer en online.

Verder kun je ervoor kiezen je bij je studie al of niet te laten begeleiden door een docent. Die kijkt de opgaven na die je hebt ingestuurd en stuurt ze naar je terug met zijn commentaar erbij. Ook al duurt deze cursus bij een gemiddeld studietempo maar zo'n 12 maanden, je kunt tot 5 jaar lang gebruikmaken van persoonlijke studiebegeleiding. Dus ook als je niet zo snel bent, krijg je ruim de tijd om de cursus af te ronden. (Sneller studeren kan trouwens ook heel simpel, omdat je de hele cursus in één keer thuis toegestuurd krijgt.)

Als je wilt, kun je de cursus afronden met een instituutsdiploma (of evt. een getuigschrift aanvragen).

2. LOI – Beginners

De LOI-cursus Engels voor beginners is breed opgezet: je leert de taal gebruiken (spreken, luisteren, lezen en schrijven) in gewone situaties: als je boodschappen wilt doen, iets te eten of drinken wilt bestellen in een pub of restaurant, de krant even wilt inzien, een korte e-mail of brief wilt schrijven, of een gesprekje wilt aanknopen met mensen die je toevallig hebt ontmoet. En al doende maak je kennis met de Engelse cultuur.

De cursus bestaat uit een combinatie van schriftelijk lesmateriaal MP3-bestanden (met daarop teksten die zijn ingesproken door native speakers. Je hebt bij deze cursus een (niet al te oude) computer nodig, want bij sommige opdrachten moet je 'meespelen' in een animatiefilmpje, en je reacties online inspreken en daarna versturen aan je docent.

De cursus duurt zo'n acht maanden, en als je wilt, kun je hem afsluiten met de Preliminary English Test (PET B1) van de University of Cambridge.


Wil je snel de basisbeginselen onder de knie krijgen omdat je binnenkort naar het buitenland gaat. Hiervoor heeft de LOI een speciale app ontwikkeld die je op je tablet of smartphone kunt downloaden. Op deze manier leer je jezelf in korte tijd verstaanbaar maken in het Engels. Dus ga je op korte termijn naar het buitenland en wil je snel eenvoudig Engels leren? Dan is deze Basiscursus Engels de perfecte en goedkope keuze. Na afloop van de Basiscursus Engels heb je een simpele Engelse woordenschat opgedaan en kun je je prima redden in het Engels (niveau A1).

4. NTI

Deze beginnerscursus van de NTI is een alles-in-één zelfstudiecursus voor wie Engels leren wil: verstaan, spreken, lezen en schrijven (en daarnaast nog wat aandacht voor de Engelse cultuur).

Het studiemateriaal bestaat uit 60 lessen, aangevuld met 15 cd's, die je in drie keer thuisgestuurd krijgt. Je kunt dus zelf grotendeels bepalen hoe snel je studeert. De cursus geeft verder recht op begeleiding door een docent, die de schriftelijke opgaven nakijkt die je hebt ingestuurd, en die je ook feedback geeft op de gesproken tekst die je instuurt.

Ben je klaar met de cursus, dan kun je je opgeven voor het instituutsexamen.

© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid