thuis Engels leren door te luisteren naar Engelse woorden

Luister naar Engelse woorden en doe de test

Luisteren naar Engelse woorden is lastiger dan je denkt. Bij een cursus Engels is leren luisteren dan ook een belangrijk onderdeel. Het probleem zit hem meestal in het feit dat stemmen nu eenmaal verschillend klinken en er veel accenten zijn. Er is bijvoorbeeld een wereld van verschil tussen het zachte goed gearticuleerde Engels zoals dat in Zuid-Engeland wordt gesproken en het snelle hardere Engels in het Noorden, of nog moeilijker, het Engels van een Schot uit Glasgow (Glaswegian accent).

Er zijn meerdere manieren om te leren luisteren, maar oefenen, oefenen en nog eens oefenen is de beste oplossing. Luister thuis naar Engelstalige radio en kijk naar de BBC, hiermee wen je aan verschillende Engelse stemmen en accenten. Luister, als de gelegenheid zich een keer voordoet, naar bijvoorbeeld aankondigingen op het station of in de luchthaven, of probeer eens een paar van onze gratis testen.

Een andere prima manier om te leren luisteren is door een telefoongesprek te voeren. Het voeren van een telefoongesprek in het Engels is voor de meeste mensen erg moeilijk omdat je interactief bezig bent; je moet namelijk praten en luisteren en het geluid wordt ook nog eens keer een beetje vervormd.

Wat ook belangrijk is als je naar iemand luistert die Engels spreekt, is dat je niet moet proberen ieder woord dat je hoort in je hoofd te vertalen. Native speakers spreken het onderwerp of de woorden waarop gefocust moet worden vaak met iets meer nadruk uit. Probeer je te concentreren op deze woorden, want ze vormen vaak de essentie van een hele groep woorden.

Om je te helpen bij het leren luisteren naar Engelse woorden hebben we een aantal online testjes voor je gemaakt met diverse geluidsfragmenten. Bij deze testen moet je af en toe de door jou gehoorde woorden intypen terwijl je naar het geluidsfragment luistert. Aan het einde van de test kun je dan een controle doen. Je krijgt dan de juiste woorden te zien en een score die aangeeft hoeveel woorden je goed hebt ingevuld. Zo kun je op een leuke en speelse manier oefenen met het leren luisteren naar gesproken Engels.© 2009- Thuis-Engels-Leren.nl contact privacybeleid